تحلیل فنی:رئال مادرید چگونه از کناره‌ها بارسلونا را شکست داد؟

نوشته شده توسط admin در 30 اکتبر 2026 - 22:25

مرجع خبری رئال مادرید: سایت هفت یک در گزارشی نوشت : با به صدا درآمدن سوت پایان، این احساس به وجود آمده بود که انگار ژوزه مورینیو اصلاً هیچ‌وقت از رئال مادرید نرفته است.

بیش از ۱۳ سال از آخرین حضور مورینیو در ال‌کلاسیکو می‌گذشت. او این بار همراه رئال مادرید به نیوکمپ برگشت و با پیروزی ۲-۱ زمین را ترک کرد؛ بردی که از نظر سبک بازی، شباهت زیادی به معدود پیروزی‌هایی داشت که مورینیو در دوره نخست حضورش در مادرید، بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳، مقابل بارسلونا به دست آورده بود.

مثل آن سال‌ها، یک طرف مالکیت توپ را در اختیار داشت و طرف دیگر به ضدحمله فکر می‌کرد. اما از نگاه مورینیو، مسئله مهم دیگری هم وجود داشت: رئال باید بازی را در کناره‌های زمین می‌برد.

روش کار مورینیو در طول ۲۵ سال مربیگری در بالاترین سطح فوتبال تغییرات زیادی داشته، اما یک ویژگی تقریباً همیشه در تیم‌های او دیده شده است: علاقه به وینگرهای پرتلاش و منضبطی که وظایف دفاعی خود را با دقت انجام می‌دهند.

این مسئله در دوران کریستیانو رونالدو برای مورینیو دردسرهایی ایجاد کرده بود، چرا که بزرگ‌ترین ستاره رئال می‌خواست تا حد امکان از وظایف دفاعی آزاد باشد. مورینیو در مسابقات مختلف مقابل بارسلونا، رونالدو را ابتدا در سمت چپ، سپس در سمت راست و بعد در نوک حمله قرار داد؛ در واقع تلاش می‌کرد کمبود مشارکت دفاعی او را در ساختار تیم پنهان کند.

این بار هم ممکن بود مورینیو با مشکل مشابهی مواجه شود، اما محرومیت وینیسیوس جونیور عملاً کار سرمربی ۶۳ ساله را آسان‌تر کرد.

او می‌توانست کیلیان امباپه را در نوک حمله قرار دهد، جود بلینگام را پشت سر او بازی دهد و از یان دیومانده و آردا گولر در دو جناح استفاده کند. به این ترتیب، ساختار تیم در کناره‌ها به دلیل مشارکت نکردن وینیسیوس در کار دفاعی از هم نمی‌پاشید.

در سوی دیگر زمین نیز مارک کوکوریا شایسته تحسین فراوان بود، چرا که توانست لامینه یامال را به‌خوبی مهار کند.

اما برنامه مورینیو فقط به دفاع در جناحین محدود نمی‌شد.

رئال نه‌تنها در کناره‌ها دفاع می‌کرد، بلکه تقریباً تمام حملات مهمش را نیز از همان مناطق آغاز می‌کرد.

شبکه های پاس بارسلونا و رئال مادرید

شبکه پاس‌های دو تیم به‌خوبی این تفاوت را نشان می‌داد. بارسلونا عمدتاً تلاش می‌کرد از مرکز خط میانی بازی‌سازی کند، در حالی که تیم مورینیو بیشتر توپ را از دو سمت زمین جلو می‌برد.

رئال از ویژگی‌های بازی یامال نیز سود برد. ستاره جوان بارسلونا در پرس کردن بازیکن صاحب توپ عملکرد خوبی دارد، اما معمولاً مدافع چپ حریف را تا مناطق عقب زمین دنبال نمی‌کند.

بعدتر مصدومیت ژاوی اسپارت، مدافع راست بارسلونا نیز شرایط را بیشتر به سود رئال تغییر داد. آلخاندرو بالده به جای او وارد زمین شد و ژوائو کانسلو مجبور شد از دفاع راست به دفاع چپ منتقل شود؛ تغییری که تعادل تیم هانسی فلیک را به هم زد. در ادامه بیشتر به تأثیر این تغییر خواهیم پرداخت.

از همان دقایق ابتدایی، هدف رئال کاملاً مشخص بود.

در دقیقه ۱۵، فدریکو والورده یک پاس عرضی بلند و دقیق از بالای سر یامال به سمت کوکوریا فرستاد. مدافع چپ رئال توپ را مقابل یامال کنترل کرد، آن را به دیومانده در جناح سپرد و بلافاصله به سمت داخل حرکت کرد تا پاس برگشتی دریافت کند.

پاس نهایی به مقصد نرسید، اما همین حرکت نشان می‌داد رئال از همان ابتدا به دنبال چه چیزی است: استفاده از فضای پشت سر یامال.

دو دقیقه بعد، تقریباً همان موقعیت دوباره شکل گرفت.

ابتدا باید به موقعیت چهار مدافع بارسلونا توجه کرد؛ آن‌ها به‌شدت به سمتی که توپ در آن قرار داشت متمایل شده بودند. با توجه به محل توپ، ایراد خاصی به این آرایش وارد نبود، اما امباپه در سمت بیرونی ژاوی اسپارت قرار گرفته بود و در پایین زمین، دیومانده بدون مراقب باقی مانده بود.

بااین‌حال، نکته اصلی آزاد بودن دیومانده نبود.

مسئله مهم این بود که بازیکنی که باید برای مهار او از منطقه خودش خارج می‌شد، اسپارت بود؛ همان مدافعی که در آن لحظه مراقب امباپه بود.

بنابراین وقتی والورده توپ را به سمت دیومانده فرستاد، رئال در آن منطقه یک موقعیت سه‌به‌یک ایجاد کرد و کوکوریا نیز دوباره از پشت سر یامال به سمت جلو حرکت کرد؛ هرچند این بار حتی نیازی به حضور او نبود.

اسپارت مجبور شد به سمت دیومانده حرکت کند. همین تصمیم باعث شد امباپه در فضای میان مدافع کناری و مدافع میانی آزاد شود.

دیومانده توپ را به همان فضا فرستاد و امباپه در منطقه‌ای صاحب توپ شد که بیش از هر جای دیگری دوست دارد در آن قرار بگیرد.

حرکت در نهایت با شوت نسبتاً خوبی به سمت دروازه تمام شد، اما مهم‌ترین نکته، همان پاس از جناح به فضای میان مدافعان بود؛ پاس بازیکن کناری برای بازیکنی که به کانال داخلی فرار می‌کرد.

بعد نوبت به گل اول امباپه رسید.

باز هم حرکت از جایی آغاز شد که کوکوریا در سمت نزدیک زمین کاملاً آزاد بود.

این بار رئال به‌جای اینکه مستقیماً با یک پاس بلند جهت بازی را تغییر دهد، توپ را از طریق خط میانی به سمت دیگر منتقل کرد.

به حرکت یامال توجه کنید. او به سمت داخل و دیومانده متمایل شد؛ همان بازیکنی که کانسلو ــ که پس از خروج اسپارت در سمت راست خط دفاعی قرار گرفته بود ــ نیز مراقبش بود.

در واقع همان حرکت قبلی تکرار شد، فقط این بار بازیکنان دیگری در آن نقش داشتند.

مدافع راست بارسلونا مجبور شد به سمت کوکوریا حرکت کند. کوکوریا توپ را به فضای پشت سر او فرستاد، دیومانده به آن منطقه نفوذ کرد و توپ را به داخل محوطه جریمه ارسال کرد.

رئال در نحوه به ثمر رسیدن گل کمی خوش‌شانس بود؛ تلاش جرارد مارتین برای دفع توپ به امباپه برخورد کرد و توپ وارد دروازه شد.

اما خود موقعیت تصادفی نبود.

رئال از قبل بارها از همین جناح بارسلونا را تهدید کرده بود و به‌خصوص ارسال توپ از منطقه کناری به فضای میان مدافع کناری و مدافع میانی، بارها برای تیم مورینیو جواب داده بود.

بارسلونا بعد از تغییر اجباری در پست دفاع کناری دیگر هرگز کاملاً متعادل به نظر نرسید.

بالده ذاتاً مدافعی است که علاقه دارد از کناره‌ها جلو برود و همپوشانی کند، اما در سمت چپ بارها وارد همان فضاهایی می‌شد که آنتونی گوردون در آن قرار داشت.

در سمت دیگر نیز کانسلو بیش از اندازه مشتاق بود از کنار یامال عبور کند و در حمله همپوشانی انجام دهد، در حالی که گاهی بهتر بود موقعیتش را حفظ کند و مراقب ضدحملات رئال باشد.

در یکی از همین صحنه‌ها، کانسلو دوباره جلو رفت و بارسلونا عملاً با شش بازیکن در خط حمله قرار گرفت. رئال بلافاصله ضدحمله‌ای ترتیب داد که می‌توانست به گل دوم منجر شود.

پاس یامال به مقصد نرسید و تلاش او برای پرس مجدد اورلین شوامنی نیز موفق نبود. توپ از او عبور کرد و بلینگام بلافاصله متوجه فضای بزرگی شد که پشت سر کانسلو باقی مانده بود.

او به سمت آن جناح حرکت کرد، به‌راحتی از پائو کوبارسی عبور کرد و شرایطی ایجاد شد که رئال با دو مهاجم مقابل تنها یک مدافع قرار گرفت.

بلینگام در نهایت نتوانست توپ را به امباپه برساند، با وجود اینکه زاویه پاس ظاهراً باز بود.

اما باز هم منشأ تمام این خطر، همپوشانی کانسلو و فضای خالی پشت سر او بود.

رافینیا در نیمه دوم گل تساوی بارسلونا را به ثمر رساند و رئال تا دقیقه ۸۷ منتظر ماند تا دوباره به گل برسد.

تنها نکته غافلگیرکننده درباره گل پیروزی این بود که این بار حمله از جناح مقابل شکل گرفت.

حرکت زمانی آغاز شد که بالده از کنار کریم آدیمی، بازیکن تعویضی، یک حرکت مورب به سمت مرکز زمین انجام داد و وارد منطقه‌ای شد که در طول مسابقه هیچ‌وقت در آن کاملاً راحت به نظر نمی‌رسید.

همین حرکت دوباره باعث شد منطقه مربوط به مدافع کناری بارسلونا خالی بماند.

بلینگام با یک حرکت تکنیکی فوق‌العاده حمله را آغاز کرد، اما بازیکن کلیدی این صحنه ادواردو کاماوینگا بود؛ هافبک میانی که به‌عنوان بازیکن تعویضی وارد زمین شده بود.

اینجا دوباره همان الگوی آشنا دیده شد.

وقتی توپ در جناح نزدیک به آردا گولر رسید، جرارد مارتین مجبور شد به آن سمت حرکت کند و برای پوشش جلو بیاید. همین جابه‌جایی فضایی را برای فرار کاماوینگا به کانال داخلی ایجاد کرد.

باز هم توپ از جناح به فضای میان مدافعان فرستاده شد.

کاماوینگا از کوبارسی عبور کرد و سپس توپ را عرضی برای امباپه فرستاد تا مهاجم فرانسوی مقابل دروازه خالی کار ساده‌ای برای گلزنی داشته باشد.

هنوز باید دید مورینیو پس از پایان محرومیت وینیسیوس جونیور چگونه او را دوباره وارد ترکیب می‌کند و آیا سبک مدیریتی او در نهایت در رئال مادرید موفق خواهد بود یا نه.

اما نمایش رئال در این ال‌کلاسیکو یک موضوع را کاملاً روشن کرد:وقتی صحبت از طراحی یک برنامه مشخص برای شناسایی و ضربه زدن به نقاط ضعف حریف باشد، ژوزه مورینیو همچنان یک مربی در بالاترین سطح فوتبال است.

نویسنده: مایکل کاکس/تاکتیک نویس و نویسنده کتاب «میکسر: داستان تاکتیک‌های لیگ برتر؛ از بازی مستقیم تا شماره ۹ کاذب»

برچسب‌ها:
قوانین ارسال دیدگاه
  • هنگام ارسال دیدگاه، احترام سایر کاربران را رعایت کنید.
  • توهین، اسپم، تبلیغات، انتشار اطلاعات شخصی و ارسال مطالب غیرمرتبط یا سیاسی ممنوع است.
  • ارسال پاسخ‌های بسیار کوتاه و فاقد محتوای مشخص به سایر کاربران، مانند «حق»، «دقیقاً» و موارد مشابه ممنوع است.
  • ارسال هرگونه پیام غیرفوتبالی ممنوع است.
  • انتشار اخبار جعلی و شایعات در بخش دیدگاه‌ها و همچنین کپی کردن لینک اخبار سایر سایت‌ها و کانال‌ها ممنوع است.
  • استفاده از ایمیل‌های نامعتبر، نام‌های کاربری توهین‌آمیز و همچنین استفاده از چند نام کاربری توسط یک نفر ممنوع است.
  • لطفاً در انتخاب نام کاربری دقت کنید و پس از انتخاب، آن را تغییر ندهید. همچنین تا حد امکان از نام کاربری متمایز استفاده کنید تا با سایر کاربران اشتباه گرفته نشوید.
  • عدم رعایت هر یک از موارد بالا ممکن است باعث حذف دیدگاه و محرومیت شما از ارسال دیدگاه شود.
اشتراک در
اطلاع از
3 نظرات

بردن بارسا تو ال کلاسیکو بعد از باختشون به پاریس منو یاد این جمله ی تاریخی CJ تو جی ای ای سن آندرس میندازه :
<>

“”هفته ی بدی داشتی ؟ من برات بدترش میکنم””

فقط فشاری که بارسایی ها خوردن

آخرین اخبار
02:16 امباپه فقط دو رای تا هری کین فاصله داشت! 01:55 تحلیل فنی:رئال مادرید چگونه از کناره‌ها بارسلونا را شکست داد؟ 01:31 عکس؛ بازسازی متروی سانتیاگو برنابئو 01:31 سرمربی راسینگ :«تیم مورینیو برای شکست دادن شما نیازی به بازی خوب ندارد» 00:32 کورتوا در آستانه رسیدن به یک رکورد تاریخی 23:31 اکگول:«گولر حاضر نبود با ما به رستوران بیاید!» 22:31 «درخشش دیومانده، کار را برای وینیسیوس سخت می کند» 21:29 ترس همسر کورتوا از سارقان 20:56 مدیر ورزشی اسبق رئال مادرید:«مسی در سال 2001 به رئال پیشنهاد شد» 20:24 چینی ها پایان امباپه در رئال مادرید را رقم خواهند زد؟ 19:48 اخرین وضعیت مصدومیت کاپیتان رئال مادرید 17:31 واکنش مدافع اسپانیایی به علاقه رئال مادرید و بارسلونا 16:28 پسر مارسلو، «رئال مادرید سی» را نجات می دهد؟ 15:29 پنج عامل بهبود بدنی بازیکنان رئال مادرید 14:34 پر شدن مستایا برای استقبال از رئال مادرید بدون وینیسیوس 13:30 مشتری انگلیسی برای مدافع باتجربه رئال مادرید 12:15 شناسایی عامل حمله به کاماوینگا در ال‌کلاسیکو؛ جریمه سنگین در انتظار هوادار بارسلونا 10:38 مصدومیت جزئی برای دو بازیکن کلیدی رئال مادرید/ احتمالا به بازی با راسینگ برسند 09:22 آنچلوتی دو رئالی را فراخواند، به یکی دیگر استراحت داد 07:20 چهار نامزدی جدید برای رئال مادرید در لالیگا 06:19 مارکا: ترنت «فعلا» به جدایی فکر نمی کند 05:31 رئال مادرید به دنبال رسیدن به هشت پیروزی متوالی 03:30 مارکا: تولد یک رئال مادرید جدید در رم خوشحالی رونالدویی بوکسور اوکراینی مقابل پیراهن مسی! دلیل وحشت رئال مادرید از چینی ها: بیش از نیم میلیارد یورو در خطر است!