مدیر آس: برگزاری فینال جام جهانی در سانتیاگو برنابئو منتفی نشده

نوشته شده توسط admin در 13 سپتامبر 2026 - 18:15

مرجع خبری رئال مادرید: خوزه فلیکس دیاز مدری آس نوشت: در حالی که اسپانیا و مراکش وارد یک نبرد رسانه‌ای و افکار عمومی بر سر میزبانی فینال جام جهانی ۲۰۳۰ شده‌اند، فیفا فعلاً از این فضای ایجادشده فاصله گرفته، چرا که تصمیم رسمی در این باره تا یک سال دیگر و حتی شاید تا ۲۰۲۸ گرفته نخواهد شد. با این حال، چشم‌انداز فعلی نسبتاً روشن است و در زوریخ از سانتیاگو برنابئو به‌عنوان محل برگزاری دیدار نهایی یاد می‌شود؛ با یک نیمه‌نهایی در کازابلانکا و نیمه‌نهایی دیگر در بارسلونا. با وجود تنشی که ظاهراً میان دو کشور شکل گرفته، چیزی نسبت به قبل تغییر نکرده است. اسپانیا همچنان وزن زیادی در دنیای فوتبال دارد و فیفا هرگز این موضوع را پنهان نکرده است. در عین حال، درست است که مراکش در همه سطوح گام بزرگی به جلو برداشته، اما همچنان با جایگاه اسپانیا در جهان فوتبال فاصله دارد.

همان‌طور که این روزنامه پیش‌تر گزارش داده، رئال مادرید و جیانی اینفانتینو مدت‌ها قبل به نوعی توافق نانوشته رسیده بودند که بر اساس آن، فینال باید در ورزشگاه مادرید برگزار شود. رابطه رئیس فیفا با رئال مادرید کمی سردتر شده است، به‌خصوص پس از بیانیه باشگاه درباره حرکتی که اینفانتینو برنامه‌ریزی کرده بود، اما این به معنای کنار گذاشته شدن آن طرح نیست.

از طرف دیگر، نهاد عالی فوتبال جهان هم‌اکنون در شرایطی از عدم قطعیت قرار دارد که تا ماه مارس و برگزاری انتخابات ریاست فیفا روشن نخواهد شد؛ اینفانتینو همین حالا هم وارد فضای انتخاباتی شده است. یا شاید حتی زودتر، تا اواخر نوامبر، زمانی که مشخص می‌شود او در انتخابات رقیبی خواهد داشت یا نه. در هر صورت، این روند انتخاباتی بسیاری از ابهام‌های مربوط به جام جهانی ۲۰۳۰ و به‌طور کلی دنیای فوتبال را روشن خواهد کرد.

ماجرای فینال جام جهانی ۲۰۳۰ هر چند وقت یک بار دوباره تکرار می‌شود، اما در عین حال یک چیز را هم آشکار می‌کند: میزان تفاهم و همکاری در این پروژه هنوز فاصله زیادی با حالت ایده‌آل دارد. هر چند وقت یک بار، اسپانیا و مراکش هرکدام شهری را به‌عنوان میزبان احتمالی فینال مطرح می‌کنند و بحث‌هایی به راه می‌افتد که گاهی نشان‌دهنده ناآگاهی از اتفاقات واقعی پیرامون این رویداد بزرگ فوتبال مردان است و به‌خصوص این واقعیت را برجسته می‌کند که پروژه جام جهانی بر محور هماهنگی و همدلی پیش نمی‌رود.

مراکش که آخرین کشوری بود که به پروژه میزبانی جام جهانی اضافه شد، در ماه‌های اخیر حضور سیاسی پررنگ‌تری پیدا کرده است. نمایش‌های تبلیغاتی مکرر درباره کیفیت بالای ورزشگاه‌های این کشور و بعضی رفتارهای اینفانتینو، باعث شده تردیدهایی در فضای رسانه‌ای و میان افکار عمومی شکل بگیرد.

زمانی که سه کشور هنوز در مرحله نامزدی بودند، نقشه راهی تعیین شد که سانتیاگو برنابئو را به‌عنوان محل برگزاری فینال در نظر می‌گرفت، اما هیچ سند رسمی‌ای در این باره امضا نشد، چون واقعیت این است که در نهایت این فیفا است که به‌عنوان برگزارکننده جام‌های جهانی از سال ۲۰۲۲، درباره همه‌چیز تصمیم می‌گیرد.

فیفا در ماه‌های آینده کنترل کامل جام جهانی را به دست خواهد گرفت. نخستین گام، تشکیل شرکتی خواهد بود که مسئول مدیریت این پروژه است؛ اقدامی که هنوز انجام نشده است. در واقع، در فعالیت‌های روزمره این نهاد هنوز نه سندی برای آغاز این کار جابه‌جا شده و نه جلسه‌ای برای شروع آن برگزار شده است.

وقتی این ساختار آغاز به کار کند، همان زمانی خواهد بود که فیفا رسماً کنترل جام جهانی را در دست می‌گیرد و در نخستین گام تصمیم می‌گیرد کدام شهرها و ورزشگاه‌ها همچنان در رقابت برای میزبانی باقی بمانند. برای این کار، اسناد دوباره بررسی خواهند شد، از شهرهای مربوطه بازدید می‌شود و وضعیت ساخت ورزشگاه‌های جدید و تطبیق سایر ورزشگاه‌ها با الزامات فیفا مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. همه‌چیز از مسیر فیفا خواهد گذشت.

فینال ۱۹ ژوئیه گذشته در نیوجرسی قرار بود ابتدا در دالاس برگزار شود، اما حتی در حالی که سال ۲۰۲۴ به مراحل پایانی رسیده بود، محل برگزاری تغییر کرد.

دلیل اشاره به این موضوع این است که جنجالی که بعد از آخرین مسابقه جام جهانی ایجاد شده، در داخل فیفا عملاً وجود ندارد. مدیران این نهاد بار دیگر از ورزشگاه‌ها و شهرهایی که می‌خواهند در این رقابت باقی بمانند بازدید خواهند کرد؛ رقابتی که تا یک سال دیگر هنوز وارد مسیر رسمی خود نخواهد شد.

برچسب‌ها:
قوانین ارسال دیدگاه
  • هنگام ارسال دیدگاه، احترام سایر کاربران را رعایت کنید.
  • توهین، اسپم، تبلیغات، انتشار اطلاعات شخصی و ارسال مطالب غیرمرتبط یا سیاسی ممنوع است.
  • ارسال پاسخ‌های بسیار کوتاه و فاقد محتوای مشخص به سایر کاربران، مانند «حق»، «دقیقاً» و موارد مشابه ممنوع است.
  • ارسال هرگونه پیام غیرفوتبالی ممنوع است.
  • انتشار اخبار جعلی و شایعات در بخش دیدگاه‌ها و همچنین کپی کردن لینک اخبار سایر سایت‌ها و کانال‌ها ممنوع است.
  • استفاده از ایمیل‌های نامعتبر، نام‌های کاربری توهین‌آمیز و همچنین استفاده از چند نام کاربری توسط یک نفر ممنوع است.
  • لطفاً در انتخاب نام کاربری دقت کنید و پس از انتخاب، آن را تغییر ندهید. همچنین تا حد امکان از نام کاربری متمایز استفاده کنید تا با سایر کاربران اشتباه گرفته نشوید.
  • عدم رعایت هر یک از موارد بالا ممکن است باعث حذف دیدگاه و محرومیت شما از ارسال دیدگاه شود.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
آخرین اخبار
22:31 آدیداس برای رئال مادرید، پیراهن روز مردگان طراحی می کند! 21:45 مدیر آس: برگزاری فینال جام جهانی در سانتیاگو برنابئو منتفی نشده 21:08 توضیح کورتوا در مورد شرایط مصدومیتش 20:31 ابراز عشق علنی وینیسیوس و بلینگام به همدیگر! 20:03 تصاویر؛ بازیکنان رئال مادرید و راموس، روبرتو کارلوس و کارواخال در فرمول یک مادرید! 19:32 عکس؛ تماشاگر ویژه بازی برناردو سیلوا 18:25 خبرنگار اس رادیو:«چرا گولر فقط باید با دیومانده تعویض می‌شد و نه بلینگام؟» 17:20 مدیر آس: قرارداد کاپیتان سوم رئال مادرید در مسیر تمدید 16:31 «گولر بی جایگزین شده» 15:31 سرمربی رایو وایکانو:«تحت تاثیر جو سانتیاگو برنابئو قرار نگرفتم» 14:15 نسل جدید جوانان رئال که به دنبال سومین قهرمانی اروپاست را چه کسانی تشکیل می‌دهند؟ 13:24 «کابوس تا زمانی که گولر وارد شد» 11:57 به جا مانده از بازی با رایو وایکانو: گولر، غول چراغ جادو! 10:45 گزارش تصویری؛ رئال مادرید 4-1 رایو وایکانو 09:36 هافبک آیندهوون در رادار رئال مادرید 08:26 «دیومانده باید خیلی بهتر از این ها باشد» 07:34 عکس؛ تنیسور اسبق، تماشاگر ویژه بازی رئال مادرید و رایو وایکانو 06:07 ویدئو؛ هایلایت رئال مادرید 4-1 رایو وایکانو 05:16 اندریک پس از بازی مقابل رایو وایکانو دوید! 04:41 امباپه و دنبال کردن چالش گل صدم 04:24 مورینیو:«والورده تعویض شد چون احساس مصدومیت داشت» 04:19 برناردو سیلوا:«همچنان در حال تطبیق پیدا کردن هستم» 03:59 رئال مادرید 4-1 رایو وایکانو؛ یک نیمه عالی، یک نیمه تو قوطی! 02:52 پیروزی آسان و یک نیمه ای رئال مادرید مقابل رایو وایکانو 00:49 ترکیب رئال مادرید مقابل رایو؛ گولر و براهیم قربانی دیومانده شدند!